Family For Every Child Genel Kurul Toplantısı, Derneğimiz Ev Sahipliğinde 24- 27 Eylül Tarihlerinde İstanbul'da Gerçekleşti

Hayat Sende Derneği üyesi olduğu Family for Every Child Ağı’nın Genel Kurul Toplantısı’na 24-27 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul’da ev sahipliği yaptı. Hayat Sende Derneği’nin Türkiye’den ilk ve tek üye olarak katılım sağladığı uluslararası bir ağ olan Family for Every Child Ağı tüm dünyada çocuk koruma sistemlerinin geliştirilmesi ve çocukların güvenli, ilgili ve sevgi dolu ailelerin yanında hayata hazırlanmaları amacıyla 31 ülkeden 34 üye Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte çalışmalar yürütmektedir.

31 ülkeden 34 katılımcı sivil toplum örgütünün bir araya geldiği bu toplantıda Hayat Sende Derneği de Türkiye’yi temsil ederek ülkemizdeki çocuk bakım ve koruma sistemine ilişkin güncel bilgileri, derneğin çalışmalarını katılımcı ülkelerle paylaştı. Genel Kurul’da refakatsız çocuklar, çocuklara ve gençlere yönelik cinsel istismarı önleme ve alternatif bakım modelleri üzerine toplantılar düzenlendi ve çözüm önerileri üzerinde konuşuldu. Genel Kurulda ülkeler arasında işbirliğinin kurulması ve güçlendirilmesi için yeni yol haritaları da belirlendi.

Family Ağı’nın Genel Kurul Toplantısı sonrasında; Hayat Sende Derneği tarafından 28 Eylül Cuma günü Family Ağı tarafından desteklenen Kültüre Duyarlı Bakım Projesi kapsamında 6 ülke ile işbirliği içinde yürüttüğü İslam Bağlamında Aile Temelli Bakım Projesini tanıtmak ve geliştirmek amacıyla panel ve yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Koruyucu Aile Derneği, Endonezya, Ürdün, Mısır ve Kırgızistan katılımcıların yer aldığı bu toplantı ile Türkiye’de koruyucu ailelik sisteminin geliştirilmesine ilişkin alternatif çalışma fikirlerinin oluşturulması, paydaş kurumlarla paylaşılması ve geliştirilmesi amacıyla işbirlikleri oluşturuldu.

Hayat Sende Derneği 2007 yılında koruma altında yetişen bir grup idealist genç tarafından kurulmuş olup, koruma altındaki çocuk ve gençlerin hayatlarına yenilikçi çözümler getirmek için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda, ulusal ve uluslararası alanda birçok ağ ve platformun içinde yer alınmakta ve uluslararası alandaki yenilikçi çalışmaların ülkemize kazandırılması için etkinlikler yapılmaktadır.

Yazar Hayat Sende

Hayat  Sende
Devlet koruması altındaki çocuk ve gençlerin hayata eşit, güçlü ve ayrımcılığa uğramadan atıldığı bir dünya için Hayat Sende...