Sosyal Kampanyalar - Hayat Sende Derneği Skip to content

SOSYAL KAMPANYALAR

Daha fazla gencin hayatına dokunabilmek için #hayatsende

Hayat Sende Sosyal Duvarları Yıkalım

Sosyal Duvarları Yıkalım

Sabancı Vakfı Hibe Programları desteğiyle hayata geçirdiğimiz Sosyal Duvarları Yıkalım projemizle koruma altındaki çocuk ve gençleri medyada ötekileştiren söylemlerle mücadele ettik.

Hayat Sende Farkındalık Çalışmaları

Farkındalık Çalışmaları

42 bin kişiye koruma altındaki çocuklar ve aile temelli hizmetleri anlatan sunum gerçekleştirdik. Uluslararası alandan yüzlerce yenilikçi yayını Türkçeye kazandırdık.

#18yascokerken

#18yascokerken

Yurtlardan ayrılmak için #18yascokerken dedik. Korumadan ayrılan gençler için çok önemli kazanımlar sağladık. Kampanya sonucunda 25 bin imza toplayıp önemli bir farkındalığa imza attık.

Doğru Sözlük Kapak

Doğru Sözlük

Hayat Sende Derneği olarak güncelleştirmekte olduğumuz Doğru Sözlük Projesi kapsamında, devlet korumasındaki çocuk ve gençler hakkında çıkan haber analizleri yapılması, alan ve medya dil kullanım taraması sonucunda medyanın devlet korumasında yetişen bireylerin etiketlenmesi üzerinde kimi zaman olumsuz, zarar verici bir rolü olduğu görülmüştür. Devlet koruması altındaki çocuk ve gençlere yönelik örseleyici, dışlayıcı, olumsuz söylemler içeren kelime ve cümlelerin kullanımının devam etmesi bizi Doğru Sözlüğün güncelleştirilmesi noktasında harekete geçirmiştir.

#YurtİntiharlarıSonBulsun

Yurt İntiharları Son Bulsun

Derneğimize son dönemde ulaşan devlet korumasından ayrılan bireylerin intiharlarına ilişkin kamuoyunda kapsamlıca bir farkındalık oluşturmak amacıyla Yurt İntiharları Son Bulsun adıyla bir kampanya yürütülmüştür. Söz konusu kampanyada,60 sivil toplum örgütü sorunun çözümü için imza katkısında bulunmuştur. Ayrıca, online imza toplama platformu olan www.change.org'ta www.change.org/yurtintiharlarisonbulsun bağlantısı altında 3.500 imza toplanmıştır.​

189150-OXJWQE-918

Kardeşler Ayrılmasın

"Kardeşler Ayrılmasın" kampanyası Hayat Sende Derneği'nin ilk sosyal kampanya deneyimidir. Bilgi Genç Sosyal Girişimci Finalist Eğitimlerinde change.org Bölge Direktörü Dr. Uygar ÖZESMİ tarafından oluşturulmuş ve hayata geçirilmiştir. Kardeşlerin ayrılmaması için yürüttüğümüz bu kampanya bir hafta içinde başarıya ulaştı. Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından kurumlar talimatlandırıldı ve kardeşler bir araya getirilmeye başlandı. Online imza toplama platformu olan www.change.org'ta başlattığımız kampanyada, www.change.org/kardeslerayrilmasin bağlantısı altında 11.000 imza toplanmıştır.

Bültenimize üye olarak güncel olaylardan, eğitim ve kampanyalarımızdan haberdar olabilirsiniz: